Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Резніков подарував доньці будинок у Каннах, куплений за гроші західних союзників

Пропагандисти поширюють у соцмережах скриншот із відео, згідно з яким міністр оборони України Олексій Резніков нібито подарував доньці на весілля будинок у Каннах вартістю 7 млн євро, куплений за гроші союзників. Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики проєкту VoxCheck. Вони зʼясували, що згаданий ролик уперше опублікував користувач тіктоку під ніком vladyslavyaschchenko1. У відео йдеться про те, що донька Резнікова нібито придбала будинок за 7 млн євро у місті Валлоріс, що поряд із Каннами. У нібито придбаному будинку, показаному у відео, є басейн, ліфт і 7 спалень. Однак зворотний пошук зображення у Google показав, що насправді будинок досі все ще перебуває у продажу та коштує не 7, а майже 12 млн євро. Крім того, новин про подібні факти розкрадання немає на основних українських платформах журналістських розслідувань. 

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти хочуть викликати недовіру до української влади та змусити людей іти проти неї. Крім того, їх створюють і для аудиторії західних країн, щоб викликати серед їх населення скепсис щодо надавання більшої допомоги Україні, пробуджуючи сумніви щодо доцільності її використання.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись