Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Призначення Залужного послом у Велику Британію нібито є його «оглядинами» на пост президента

Проросійські ресурси пишуть, що призначення ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного послом у Велику Британію буцімто пов'язане з його «оглядинами» на пост Президента та з високими рейтингами, які «лякають» чинного Президента України Володимира Зеленського. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП повідомляють, що насправді погодження кандидатури Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії відповідало одній з головних вимог до посла — розуміння військового контексту. А ексголовком ЗСУ — чи не найкращий кандидат у цьому сенсі. 

Просуваючи цей меседж, агітпроп прагне спантеличити українське суспільство. Крім того, це вже не перший випадок таких повідомлень з боку російської пропаганди щодо Залужного. Раніше ми спростовували інформацію, що Залужний нібито вступив до партії «Європейська солідарність», а також аналізували фейк про те, що Валерій Залужний нбуцімто заявив про «державний переворот» після своєї «відставки».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись