Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Запорізька «влада» нібито подбає про безпеку на «виборах» президента Росії

Прокремлівські медіа поширюють інформацію, що в Запорізькій області готові до «провокацій» з боку Києва під час «президентських виборів». Тобто, про безпеку виборців нібито вже подбала Росія. Відповідну заяву зробив гауляйтер Балицький.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП пишуть, що «турбота» окупантів та місцевих гауляйтерів про безпеку населення — це лицемірство, адже саме Росія принесла на ці землі війну, руйнування й смерть. Крім того, саме росіяни наражають мешканців Запоріжжя на небезпеку. Не виключено, що російська армія готує провокації з жертвами, щоби звинуватити в цьому Україну, додають у Центрі.

Саме псевдоголосування не вважатиметься легітимним у будь-якому разі. Адже примушення людей брати участь у незаконних виборах як мінімум не відповідає загальним засадам демократії. Раніше ми писали, що на ТОТ українців примушують публікувати фото з родиною на «виборчих дільницях».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись