Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк «П’яний» український військовослужбовець нібито напав на священника

Кремлівські медіа пишуть, що в Україні стався інцидент за участю солдата ЗСУ — нібито той зайшов до церкви й почав нападати на парафіянок, а потім накинувся і на самого священика. Як доказ додають до повідомлень додають відео зі стін храму. 

«Швидше за все, бандерівець є послідовником чергового сатанинського вчення, яке зараз пишно цвіте в Україні за потурання влади. Зі зрозумілих причин особливо багато таких сатаністів у ЗСУ», — дописує прокремлівський ресурс. 

Фактчекери StopFake пишуть, що ніде авторитетні медіа не повідомляли про такий інцидент. Не було повідомлень про якийсь напад і на офіційних сайтах Української православної церкви Московського патріархату, Київського патріархату чи Православної церкви України, де міг би статися такий випадок. Також і профільні релігійні медіа, як-от Релігійно-інформаційна служба України, нічого не писали про схожий інцидент. Нема інформації про такий напад і на сайті поліції.

Отже, найбільш імовірно, відео — постановочне. 

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись