Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Майно «українських ухилянтів» нібито почали виставляти на торги

У російському сегменті соцмереж дописують, що майно «українських ухилянтів» від мобілізації нібито почали виставляти на торги. «Доказом» цього слугує скриншот з «Української універсальної Біржі» (УУБ), на якій буцім й опубліковано таке оголошення.

«Майно українських ухилянтів почали виставляти на торги, зокрема, і квартири. Власність тепер можна втратити в цій країні лише за те, що ти не хочеш помирати за режим Зеленського», — підсумовують користувачі. 

Фактчекери StopFake взялися за кейс і перевірили, чи чи справді на одному з українських майданчиків реалізації активів опубліковано оголошення про продаж квартири «ухилянта» — з’ясувалося, що це не так. На сайті УУБ вказано, що насправді квартира належить збанкрутілій особі. Тобто ідеться про таку людину, яка, наприклад, не змогла виплатити кредитні зобов’язання і через що її визнали неплатоспроможною. Відтак її майно виставили на аукціон. 

Тож про ніяке майно «українських ухилянтів» і не йдеться. 

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись