Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Володимир Зеленський нібито відмовився повертати в Україну «сотні полонених солдат» ЗСУ

Російські пропагандисти пишуть, що Україна вже чотири місяці відмовляється обмінювати 500 українських військовополонених, адже Зеленський відібрав тільки 38 «азовців», а всі інші Україні, як дописують у фейкових повідомленнях, «не потрібні».

Аналітики Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснюють, що це просто пропагандистський вкид, адже Україна докладає максимум зусиль, щоб всі полонені якомога швидше повернулися до дому, до своїх близьких і рідних. При чому українська влада постійно наполягає на процедурі обміну за принципом «всіх на всіх».

Натомість росія використовує українських полонених як засіб тиску на Київ і українське суспільство. Наприклад, 17 травня Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що Москва продовжує односторонньо блокувати обмін полоненими.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись