Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake «П’яний» український військовослужбовець нібито напав на священника

Кремлівські медіа пишуть, що в Україні стався інцидент за участю солдата ЗСУ — нібито той зайшов до церкви й почав нападати на парафіянок, а потім накинувся і на самого священика. Як доказ додають до повідомлень додають відео зі стін храму. 

«Швидше за все, бандерівець є послідовником чергового сатанинського вчення, яке зараз пишно цвіте в Україні за потурання влади. Зі зрозумілих причин особливо багато таких сатаністів у ЗСУ», — дописує прокремлівський ресурс. 

Фактчекери StopFake пишуть, що ніде авторитетні медіа не повідомляли про такий інцидент. Не було повідомлень про якийсь напад і на офіційних сайтах Української православної церкви Московського патріархату, Київського патріархату чи Православної церкви України, де міг би статися такий випадок. Також і профільні релігійні медіа, як-от Релігійно-інформаційна служба України, нічого не писали про схожий інцидент. Нема інформації про такий напад і на сайті поліції.

Отже, найбільш імовірно, відео — постановочне. 

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join