Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Пентагон підтвердив величезні втрати української армії

Про таке пишуть російські меді з посиланням на голову Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі. Нібито він оцінив втрати Збройних сил України десятками тисяч загиблих. Це — неправда.

Як пише StopFake, американський генерал не робив жодних заяв щодо втрат української армії. Натомість Міллі повідомив, що через російські атаки по цивільній інфраструктурі в Україні загинули десятки тисяч мирних мешканців. Також він звернув увагу, що майже 15 мільйонів українців стали біженцями внаслідок війни. Попри це Росія продовжує атаки на мирних мешканців та критичну інфраструктуру.

Міністр оборони Ллойд Остін зауважив, що українські захисники надзвичайно ефективно використовують західну зброю, у відповідь на це Росія посилює агресію проти мирного населення.  Тероризм проти цивільних є частиною воєнної стратегії Росії. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись