Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Без російського газу Європа скотиться в середньовіччя

Російська пропаганда посилює енергетичний шантаж Європи, намагається змусити Європу відмовитися від санкцій проти Росії та припинити підтримку України. Кремль прагне чинити тиск і шантажувати європейські уряди та створювати суспільну паніку через енергетичну незахищеність чи підвищення вартості електроенергії.

Як пишуть фактчекери EUvsDISINFO, країни-члени ЄС готуються до зими та опалювального сезону як на національному рівні, так і на рівні ЄС. Зокрема, ухвалено постанову про заповнення сховищ газу та їх розподіл у дусі солідарності, використання різних джерел енергоресурсів та зобов’язалися скоротити використання газу на 15% цієї зими. Попри припинення постачання російського газу через «Північний потік», Європа готова до зими. Підземні газосховища в ЄС були заповнені на 82,5% від їхньої потужності набагато раніше кінцевого терміну 1 листопада, встановленого в постанові про зберігання газу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись