Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Олексій Данілов після своєї відставки нібито назвав ситуацію в Україні «безвихідною»

Російські пропагандисти поширюють вислів нібито колишнього секретаря Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексія Данілова. За їхніми твердженнями, після його нещодавнього звільнення з посади Данілов описав ситуацію в Україні як безвихідну. Втім це — маніпуляція.

На неї звернули увагу фахівці проєкту StopFake. 27 березня Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова та призначив секретарем РНБО Олександра Литвиненка, колишнього голову Служби зовнішньої розвідки. Зміни в керівництві були пояснені радником президента Михайлом Подоляком як крок до посилення аналітичного компонента РНБО.

Ідучи з посади, Данілов у фейсбуку висловив вдячність за можливість служити країні та народу в період миру та воєнного часу. Він також заявив: «Неважливо, наскільки складною чи безнадійною здається ситуація, ми працювали і продовжимо працювати заради України, вірили і продовжуємо вірити в нашу перемогу! Головне — завжди пам'ятати, що потрібно не боятися, нікого і ніколи, рухатися вперед і вірити в Україну, вірити в її народ!».

Проте російська пропаганда інтерпретувала його слова як «розкриття істинної ситуації в країні», що є повним спотворенням повідомлення Данілова.

Пропагандисти поширюють подібну дезінформацію, щоб викликати паніку серед українців. Мовляв, усе настільки погано, що аж високопосадовець це визнав.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись