Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Очільниця МЗС Німеччини визнала жителів України важливішими за німців

Прокремлівські видання поширюють висловлювання міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок про те, що підтримка України нібито є важливішою за думку німців, і їй байдуже, що думають щодо цього німецькі виборці.

Як зазначили фактчекери зі StopFake, цитату Анналени Бербок було вирвано з контексту, а її зміст спотворено. Очільниця МЗС Німеччини не говорила про те, що підтримка України є для неї важливішою, ніж власні виборці.

Бербок акцентувала, що завданням європейських політиків зараз є максимальна соціальна підтримка своїх громадян через зростання цін на енергоносії цьогорічної зими, але також беззастережна солідарність з Україною стільки, скільки це буде потрібно.

«Ми залишаємося солідарними з народом нашої країни, так само як ми стоїмо пліч-о-пліч з усіма в Україні», — резюмувала Анналена Бербок.

Такі заяви Росія поширює для того, щоб викликати сумнів у німців щодо підтримки України та підвищити самооцінку росіянам, мовляв, громадяни Німеччини страждають і їм доведеться страждати, бо їхня влада підтримує Україну, попри будь-що.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись