Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Очільниця МЗС Німеччини визнала жителів України важливішими за німців

Прокремлівські видання поширюють висловлювання міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок про те, що підтримка України нібито є важливішою за думку німців, і їй байдуже, що думають щодо цього німецькі виборці.

Як зазначили фактчекери зі StopFake, цитату Анналени Бербок було вирвано з контексту, а її зміст спотворено. Очільниця МЗС Німеччини не говорила про те, що підтримка України є для неї важливішою, ніж власні виборці.

Бербок акцентувала, що завданням європейських політиків зараз є максимальна соціальна підтримка своїх громадян через зростання цін на енергоносії цьогорічної зими, але також беззастережна солідарність з Україною стільки, скільки це буде потрібно.

«Ми залишаємося солідарними з народом нашої країни, так само як ми стоїмо пліч-о-пліч з усіма в Україні», — резюмувала Анналена Бербок.

Такі заяви Росія поширює для того, щоб викликати сумнів у німців щодо підтримки України та підвищити самооцінку росіянам, мовляв, громадяни Німеччини страждають і їм доведеться страждати, бо їхня влада підтримує Україну, попри будь-що.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join