Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецьке видання Titanic опублікувало обкладинку з написом «Успішний контрнаступ собі в штани»

Таку інформацію поширили в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. На обкладинці німецького сатиричного журналу нібито зображений Зеленський з підписом «Успішний контрнаступ собі в штани», а самі пропагандисти поширюють публікацію, додаючи: «Зрада чи що, пані та панове». Це — фейк.

Фахівці Центру протидії дезінформації дослідили цей кейс і встановили, що такої обкладинки видання Titanic з Володимиром Зеленським не існує. Фактчекери перевірили журнал за порядковим номером та знайшли справжню обкладинку випуску. 

Російські пропагандисти систематично створюють підробні обкладинки іноземних видань. Поширюючи такі фейки, агітпроп намагається дискредитувати українську владу та розколоти суспільство, а ще переконати його в тому, що Захід повторює риторику росіян та глузує з українців. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про обкладинку німецького видання Eulenspiegel з написом «Україна збирає гроші для самогубства».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись