Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Невідомі розсилають фішингові листи від ukr.net з метою дістати доступ до електронних скриньок

Це виявили спеціалісти Держспецзв’язку. Вони пояснили, що зловмисники нібито від імені технічної підтримки ukr.net розсилають електронні листи, стверджуючи, що в користувача «зафіксована» підозріла активність. Також додають вкладення у вигляді PDF-файлу з назвою «Попередження про безпеку.pdf». Шахраї надсилають листи через несправжню електронну адресу технічної підтримки ukr.net —  account.support.0@ukr.net

У самому PDF-документі вказано, що електронну скриньку можуть заблокувати і варто підтвердити доступ до акаунту, щоб уникнути цього. Далі в листі міститься посилання, за яким «треба перейти». Однак  посилання спрямовує на шахрайський сайт, що імітує вебсторінку поштового сервісу. Якщо там ввести свої дані, то невідомі можуть отримати доступ до вашої електронної скриньки.  

Станом на зараз фахівці усувають наслідки проблеми й намагаються мінімізувати випадки витоку даних користувачів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись