Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Невідомі поширюють інформацію про «грошові виплати» від Ukraїner

Інформацію зафіксували журналісти українознавчого проєкту Ukraїner, які з'ясували, що невідомі створюють сторінки-клони їхнього видання та поширюють рекламу про «грошові виплати». Наразі зафіксували шахрайську активність у фейсбуці. 

Зловмисники запускають рекламні оголошення, у яких від імені Ukraїner закликають людей перейти на сторонні ресурси, щоб отримати грошову виплату. Журналісти видання наголошують: жодних новин про отримання фінансових виплат вони не публікують. І ніяких активних публічних зборів зараз Ukraїner не проводить. Це шахрайська схема, за допомогою якої зловмисники можуть викрасти ваші особисті дані. 

Якщо ж така реклама трапляється вам, то в Ukraїner рекомендують поскаржитися. Станом на сьогодні журналісти звернулися до технічної підтримки Meta й чекають оперативного рішення.

Світлина з інстаграм-акаунту видання

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись