Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Невідомі поширили документ від імені ЗСУ, у якому рекомендують провести «профілактичні роботи» щодо гомосексуальності серед військовослужбовців

Цей документ зафіксували фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО.  У ньому йдеться, що через високу «небоєздатність» української армії у військових підрозділах рекомендують провести профілактичні роботи щодо так званої «нетрадиційної сексуальної орієнтації». Автори дописують, що військові, які належать до ЛГБТКІАплюс-спільноти, «підривають» боєздатність армії. 

Фактчекери пояснюють, що такий документ несправжній. Це фахівцям підтвердила й очільниця Національного агентства України з питань держслужби Наталя Алюшина. Оскільки імовірний «документ» взагалі є дискримінаційним, він апріорі не може існувати. Ба більше, автори фейкового документа припустилися багатьох орфографічних і стилістичних помилок. 

Наприклад, терміна «нетрадиційна сексуальна орієнтація» не існує, він стигматизує представників ЛГБТКІАплюс-спільноти. Натомість рекомендовано вживати термін «гомосексуальна орієнтація». 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись