Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Невідомі поширюють повідомлення, що «Київстар» через масовий збій роботи нараховуватиме компенсацію кожному абонентові у розмірі 200 гривень

12 грудня 2023 року абоненти «Київстар» почали скаржитися на збій зв’язку, а сайт компанії з незрозумілих на тоді причин був недоступний. З’ясувалося, що компанія зазнала хакерської атаки. Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на оператора мобільного зв’язку. За однією з версій, за цим можуть стояти російські спецслужби. 

Тимчасом аналітики VoxCheck фіксували шахрайські повідомлення, начебто оператор нараховує кожному абоненту компенсацію в розмірі 200 гривень на мобільний рахунок.   

Представники «Київстару» на фейсбук-сторінці написали, що наразі на різних платформах активізувалися шахраї, які поширюють неправдиву інформацію щодо компенсації. У компанії не повідомляли про такі ініціативи. Фахівці також застерегли користувачів, щоб ті не поширювали особистих даних, які можуть потрапити до шахраїв.

Скриншот — VoxCheck.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись