Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Несправжній телеграм-канал 46-ї бригади ЗСУ розповсюджує російську дезінформацію

Під час моніторингу інформаційного простору Центр протидії дезінформації виявив фейковий телеграм-канал, який незаконно використовує ім'я 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Цей фальшивий телеграм-канал активно поширює неправдиві повідомлення, спрямовані на дискредитацію українських військових. Зокрема, маніпулятивну інформацію про ситуацію на одній з ділянок фронту в Донецькій області.

Важливо зазначити, що цей канал не має жодного стосунку до 46-ї бригади. Представники бригади заявили про це на своїх офіційних сторінках, наголосивши на тому, що інформація з фейкового каналу є маніпуляцією та дезінформацією.

Мета поширення таких фейкових повідомлень – підірвати довіру до Збройних сил України та посіяти паніку серед українського населення. Пропагандисти намагаються деморалізувати громадян, викликати сумніви щодо ефективності оборони та здатності військових захистити країну. Крім того, подібна дезінформація може бути частиною ширшої інформаційної війни, спрямованої на створення хаосу та дестабілізацію суспільства, що в кінцевому підсумку може послабити національний спротив агресору.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись