Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Непідконтрольна українському уряду частина Запорізької області «почала налагоджувати міжнародні контакти»

Російські ЗМІ поширили інформацію з посиланням на колаборанта та ставленика російської влади Володимир Рогов, що тимчасово окупована частина Запорізької області буцімто вже «налагоджує міжнародні контакти». Мовляв до окупантів в області почали надходити «звернення від депутатів парламентів у Німеччині, Іспанії, Франції, Греції».

Як пише StopFake, міжнародна спільнота не визнавала окупований Крим та інші окуповані регіони України як територію РФ або як так звані «незалежні республіки». Жодна країна Європи не заявляла про готовність співпрацювати із тимчасово окупованими областями України. Натомість ЄС запроваджує санкції проти тих, хто співпрацює з Росією та є колабораціоністом окупаційної влади. Зокрема, проти Рогова, якого цитуються росЗМІ. Він перебуває під європейськими санкціями через загрозу територіальній цілісності та суверенітету України. Рогов не є представником офіційної влади України, тому не має жодних повноважень «налагоджувати контакти». 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись