Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Молдові побоюються «перекидання в країну конфлікту з України»

Російські медіа поширили інформацію, що прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що уряд країни буцімто побоюється «перекидання конфлікту з України». Ця маніпулятивна теза є частиною меседжу про те, що Україна загрожує сусіднім державам.

Насправді російські медіа спотворити та перекрутили слова прем'єрки Молдови. Як пише StopFake, Наталія Гаврилиця в інтерв'ю CNN сказала, що уряд Молдови стурбований можливим потенційним вторгненням Росії на територію своєї держави. Про Україну йдеться лише в контексті, якщо бойові дії Росії проти України перейдуть у бік Одеси, то «це також стане приводом для занепокоєння». Окрім того, за версією російської пропаганди, Гаврилиця називає Придністров'я «територією», однак насправді вона говорить «сепаратистський регіон».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись