Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Наступ українських військових на Херсонському напряму потрібен, щоб «розвести» ЄС на нові транші

Російські пропагандисти вирішили не заперечувати активність і перемоги української армії одразу на кількох напрямках, як це могли робити раніше. Та цього разу вони вигадали виправдання і поширили його в анонімних телеграм-каналах.

Начебто держсекретар США Блінкен під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві дав йому зрозуміти, що «розвести країни Євросоюзу на нові транші не вийде, доки немає хоч якихось успіхів (нехай і тимчасових)».

Водночас росіяни не переймаються, що ці нові транші будуть спрямовані проти них. Вони просувають тезу, що іноземне озброєння потрапляє на чорний ринок, а під час контрнаступу легше його «списати». І заспокоюють себе, що, мовляв, Україні більше не вигідний контрнаступ, бо на харківському напрямку ЗСУ зазнали великих втрат.

Отже, вони намагаються применшити успіх українських військових, ідею з контрнаступом приписати США чи ЄС, обов’язково згадавши, що боями командували іноземні найманці. Це типова російська тактика – замість того, щоб добровільно звільнити українські міста і села, вони гинуть на чужій землі невідомо за що і звинувачують у цьому США і Захід.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись