Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Між Польщею та Україною більше не буде кордону. Президент Польщі натякнув на поглинання України

Після виступу президента Польщі Анджея Дуди прокремлівськ видання «Комсомольская правда» поширила інформацію, ніби у Польщі «натякнули на поглинання України».

«Загрози світового тероризму, потік біженців із країн Африки та Близького Сходу, пандемія COVID-19 повернула більшу частину прикордонних атрибутів у Європі до реальності. Тому Дуда, швидше за все, проголошуючи промову тішив себе тим, що Польща зможе в той чи інший спосіб поглинути українську територію, мотивуючи це турботою про майбутнє українців», — пише «Комсомольская правда».

Своїм трактуванням сказаного Дудою поділилися в інформпросторі і російські чиновники. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що це «очевидні факти» — те, що територіальній цілісності України з Польщі може надходити загроза».

Заступник голови ради безпеки Росії Дмитро Медведєв вважає, що Анджей Дуда офіційно визнав територіальні претензії до України і нібито заявив, що «між Польщею та Україною на десятиліття, а то й сторіччя більше не буде кордону».

Насправді президент Польщі Анджей Дуда говорив про братерство і дружбу сусідніх країн, але нічого не говорив про поглинання або об’єднання країн в одну. Також польський очільник неодноразово згадував Україну в своїй промові як суверенну та незалежну державу. Раніше президент Володимир Зеленський також говорив про відсутність кордонів як метафору зникнення непорозумінь між народами і готовності надати допомогу в біді.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись