Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Міністр оборони Олексій Резніков оголосив Третю світову.

Таку новину поширюють російські пропагандистські медіа, посилаючись на інтерв'ю міністра виданню SkyNews. Це — неправда.

Як пишуть фактчекери StopFake, російські пропагандисти поширюють вирвану із контексту, спотворену цитату Олексія Резнікова. «Будь ласка, не відчувайте ніякої втоми! Будь ласка, продовжуйте вашу підтримку! Не бійтесь досягти нового рівня ескалації з росіянами, тому що, абсолютно чесно — третя світова війна почалась 24 лютого цього року. Це абсолютно чесно, і це реальне життя. ... ми перше поле бою в цій війні. Якщо ми всі впадемо, то наступним полем бою будуть наступні європейські країни. …. І ми переможемо разом», — сказав Резніков, звертаючись до країн НАТО. Тобто Резніков не оголошував війну, а лише констатував її початок. Зі сказаного зрозуміло, що відповідальність за це лежить на Росії. Однак, таке не влаштовує російських пропагандистів, тому вони залишили слова поза контекстом.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись