Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Країни Заходу цинічно використовують мільйони українців як розхідний матеріал у своїй геополітиці.

Про це сказав президент Росії Володимир Путін, виступаючи на святкуванні 100-річчя російської нелегальної розвідки. Мовляв, у такий спосіб «колективний Захід» намагається зберегти своє домінування та стримати розвиток Росії на засадах «традиційних цінностей».

Ця заява зроблена одночасно із заявами світових лідерів про посилення воєнної допомоги Україні після саміту G7. Зокрема, президент США Джо Байден повідомив, що більш ніж 50 країн нададуть Україні новий пакет військової допомоги. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також висловив підтримку Україні та підтвердив наміри про поставки великої кількості сучасної зброї, зокрема важкого озброєння за стандартами НАТО, включно з західним сучасним обладнанням. Це не перша спроба російського президента переконати українців у ворожості дій «колективного Заходу» та «прихильності» Росії до України. Однак, поки Росія щодня наносить ракетні удари по мирному населенню, світ об’єднується у допомозі Україні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись