Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Кремль намагається мінімізувати присутність теми лендлізу США для України у російських медіа

За даними StopFake, російські ЗМІ у день підписання історичного рішення про надання США масштабної економічної допомоги Україні щодо «лендлізу» випустили лише кілька сухих публікацій. Трохи більше висловилися прокремлівські телеграм-канали.

«Для російської пропаганди сам факт постачання ЗСУ додаткового озброєння є чи не найбільшим подразником. Але багато говорити про лендліз для України Кремль не бажає. Багато російських ЗМІ у день підписання закону практично проігнорували цю подію. РБК, ТАСС, RT та інші пропагандистські медіа лише формально, не розкриваючи деталі, згадали про те, що Джо Байден 9 травня надав лендліз Україні, а Володимир Зеленський назвавце рішення "історичним". Але деякі інформаційні ресурси РФ, крім проведення історичних паралелей з 1941 роком, все ж таки вирішили нагадати своїй аудиторії про катастрофічні економічні і навіть військові наслідки цього рішення для України та її армії», — пишуть фактчекери. Нагадаємо, раніше російська пропаганда вже ширила тезу про те, що за зброю, яку США поставить в Україну на умовах лендлізу, розплачуватиметься багато майбутніх поколінь українців. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись