Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж США прагне організувати в Україні голодомор

Про це відкрито заявили російські пропагандистські ЗМІ із посиланням на слова спікера держдуми Росії Володіна. Політик вже не вперше звинуватив США у «бажанні влаштувати голодомор в Україні». Він стверджує, що голодомор в Україні настане через наміри США повернути на світові ринки все зерно, що зберігається в Україні. Він стверджує, що «замість реальної допомоги США хоче забрати лише все необхідне».

По-перше, у такий спосіб Росія знову прагне дискредитувати союзників України, які допомагають вести війну та постачають зброю. Російській пропаганді вигідно поширювати тезу про те, що насправді США та інші країни ніяк не допомагають Україні та українцям, а навпаки — роблять лише гірше. По-друге, проблеми із зерном та іншим продовольством в Україні можуть виникнути не через США та наміри продавати українське зерно, а через війну, яку розв'язала Росію, знищиючи українську інфраструктуру та окуповуючи міста. Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що російські окупанти у великих масштабах вивозять з тимчасово окупованих територій України викрадене продовольство. Очевидно, що проблема із продовольством в Україні може виникнути унаслідок дій росіян, а не Сполучених Штатів. Крім цього, Росія укотре спекулює на темі голодомору, так і не визнавши події 1932-33 років актом геноциду українського народу радянською владою. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись