Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Країни Європи, що намагаються «покарати» Росію, вже активно платять за це

Так сказав спікер російського президента Дмитро Пєсков. Мовляв, рано чи пізно ці країни запитають, чи все правильно робить Володимир Зеленський.

Насправді у відповідь на безпрецедентний і безпідставний воєнний напад Росії на Україну ЄС запровадив сім пакетів санкцій. Також Єврокомісія запропонувала продовжити всі чинні санкції до кінця січня 2023 року.

Як зазначив Жозеп Боррель, настільки швидка відмова від російських енергоносіїв створює серйозні труднощі для багатьох країн ЄС, зокрема для нормального функціонування цілих секторів економіки. Але це та ціна, яку, на думку політика, слід заплатити за захист демократії та міжнародного права, і ЄС вживає необхідних заходів, аби розв'язати ці проблеми, зберігаючи солідарність.

Пропагандисти ж намагаються переконати світ у тому, що санкції шкодять Заходу більше, ніж Росії, та використовують всі можливі важелі для шантажу Європи. Зокрема, Росія блокує постачання українського зерна на світовий ринок і постачання своїх енергоносіїв до Європи. Однак світ поступово позбувається залежності від Росії й все більше підтримує Україну. Тому санкції справді завдають режиму Путіна серйозних збитків, як би російський тиран та його прислужники не намагались це приховати та виправдати.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись