Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття ГУР: Росія запустила інформаційну кампанію з дискредитації України на Близькому Сході

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляють, що Кремль активізував дезінформаційну кампанію проти України на Близькому Сході.

Росія посилено використовує свої тамтешні дипломатичні представництва й агентурну мережу, різноманітні засоби пропаганди. 

Завдання чергової гібридної спецоперації Кремля:
● виправдати загарбницьку війну;
● дискредитувати Україну та країни Заходу;
● нав’язати неприйнятні умови переговорів;
● поліпшити власне становище в регіоні;
● домогтися зменшення економічного й політичного тиску, якого Москва зазнає через агресію та вчинення воєнних злочинів.

Працівники російського посольства в Єгипті, наприклад, отримали вказівки з Кремля  провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів.

Також у межах цієї операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують ведення війни проти України.

Йдеться, зокрема, про два «документи» під назвами «Щодо ролі Заходу в конфлікті на Україні» та «Щодо ситуації навколо України». У вказаних матеріалах подано пропутінську версію історії України з моменту краху СРСР. А Росія, звичайно ж, представлена як жертва.

Ключова ідея, яку просуває Росія на Близькому Сході, ― безальтернативність нав’язаного нею сценарію завершення війни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись