Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Головна ціль так званої «СВО» — це нібито не захоплення України, а гарантування безпеки Росії

Таку інформацію просуває Спиридон Кілінкаров — колишній український політик, зрадник України. Він ховається в Росії та виступає на пропагандистських каналах Кремля. На його думку, агресія Росії є виправданою, бо гарантує безпеку країни. Кілінкаров стверджує, що йдеться не виключно про нові території для Росії, а про вичерпність виконання поставлених перед російською армією завдань.

Експерти з Центру протидії дезінформації дослідили цей кейс. Виходить, що, поширюючи такий меседж, зрадник робить Росію жертвою обставин. Мовляв, Росія повинна захищатися від НАТО, колективного Заходу, тому змушена вдаватися до збройного протистояння на нейтральній території, в Україні, «граючи на випередження». Схожа версія причини повномасштабного вторгнення звучала від самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка: Росія завдала «превентивного удару», бо Україна нібито планувала напад на Білорусь.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись