Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Французькі спецслужби вбили Дар'ю Дугіну

Така інформація з'явилася в російських пропагандистських ЗМІ. Мовляв, російську пропагандистку Дар'ю Дугіну вбили на замовлення французьких спецслужб.

У повідомленнях ідеться, що все це сталося через ситуацію в українській Оленівці. Нібито Дар'я збиралася викрити винних в обстрілі колонії в Оленівці. Зокрема, у повідомленнях йдеться, що в Дугіної були докази, що французькі спецслужби допомагають українцям на Донбасі, а в колонію влучили системою HIMARS, яка є в озброєнні українських військових. Саме через це, на думку пропагандистів, щоб приховати всі докази, французькі спецслужби вбили Дугіну.

На кейс звернули увагу аналітики EU vs Disinfo. Насправді ж така версія пропагандистів не підтверджена жодними доказами. На думку аналітиків, така дезінформація спрямована на розмивання картинки навколо вбивства українських військових в Оленівці.

Удар по підконтрольному Росії слідчому ізолятору в Оленівці здійснили не з HIMARS, всупереч суперечливим твердженням російської сторони. Це, імовірно, результат вибуху, спричиненого російською артилерією.

Також немає жодних доказів причетності французьких спецслужб до смерті Дугіної. Раніше в смерті пропагандистки Росія вже звинувачувала Україну. Мовляв, це була спланована операція СБУ, однак доказів цього у РФ не було.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись