Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Французькі спецслужби вбили Дар'ю Дугіну

Така інформація з'явилася в російських пропагандистських ЗМІ. Мовляв, російську пропагандистку Дар'ю Дугіну вбили на замовлення французьких спецслужб.

У повідомленнях ідеться, що все це сталося через ситуацію в українській Оленівці. Нібито Дар'я збиралася викрити винних в обстрілі колонії в Оленівці. Зокрема, у повідомленнях йдеться, що в Дугіної були докази, що французькі спецслужби допомагають українцям на Донбасі, а в колонію влучили системою HIMARS, яка є в озброєнні українських військових. Саме через це, на думку пропагандистів, щоб приховати всі докази, французькі спецслужби вбили Дугіну.

На кейс звернули увагу аналітики EU vs Disinfo. Насправді ж така версія пропагандистів не підтверджена жодними доказами. На думку аналітиків, така дезінформація спрямована на розмивання картинки навколо вбивства українських військових в Оленівці.

Удар по підконтрольному Росії слідчому ізолятору в Оленівці здійснили не з HIMARS, всупереч суперечливим твердженням російської сторони. Це, імовірно, результат вибуху, спричиненого російською артилерією.

Також немає жодних доказів причетності французьких спецслужб до смерті Дугіної. Раніше в смерті пропагандистки Росія вже звинувачувала Україну. Мовляв, це була спланована операція СБУ, однак доказів цього у РФ не було.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join