Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Французькі інструктори «закидають» українських військових трупами тварин

Російські телеграм-канали поширюють інформацію, буцімто українських військових на тренуваннях у Франції «закидають» тілами мертвих тварин. Утім це — маніпуляція. 

На неї звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Стаття «Inside the secret French camp where Ukrainians prepare for war» видання Politico підтверджує використання тіл мертвих тварин у тренуваннях для створення більш реалістичних умов. Це здійснюється для підготовки українських військових до запахів, що виникають під час розкладу плоті. Проте це не має таких масштабів, про які говорять росіяни. Тренувальний курс також був адаптований за зауваженнями української сторони, включаючи використання артилерії, гранат та імітацію різних бойових ситуацій. Інструктори стараються обмежити ефект шоку українських військових під час прибуття на фронт.

Поширюючи подібні маніпуляції, пропагандисти хочуть дискредитувати армії НАТО та Збройні сили України. Мовляв, ситуація стала абсурдною, а тому Росії треба дати виграти. «Детектор медіа» неодноразово спростовував й інші вигадки росіян, створені задля дискредитації ЗСУ. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись