Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Фейкова інформація, як Посольство Великої Британії рекомендує своїм громадянам «утікати» від працівників ТЦК

У мережі поширюють зображення листівки, нібито випущеної Посольством Великої Британії в Україні, в якій рекомендують британським громадянам під час відвідин країни уникати зустрічей із представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП). 

«Якщо коротко: Уникати ТЦК. Переходиш на інший бік вулиці, якщо побачиш їх. Якщо не вдалося уникнути, то не піддаватися на провокації, расизм, штурхани, не дивитись у вічі. Якщо запхали в бусик —  не панікувати. Дзвонити та чекати на допомогу з посольства. Нічого не підписувати», — пишуть пропагандисти.

У Посольстві Великої Британії в Україні повідомили, що вони не друкували такий флаєр, а інформація про нього в інтернеті є фейком. У посольстві також зазначили, що офіційні рекомендації Міністерства закордонних справ Великої Британії щодо подорожей до України можна знайти на сайті відомства. 

Читайте ще: «Європа мобілізує та відправить на фронт українських біженців»

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись