Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття ФБР США заблокувало сайт, де росіяни поширювали свою пропаганду шести мовами світу

Адміністратори одного з анонімних телеграм-каналів поскаржились, що Федеральне бюро розслідувань США заблокувало сайт, створений ними для іноземної аудиторії. На ньому пропагандисти шістьма мовами поширювали російську пропаганду, особливо про атаки росіян на цивільне населення та критичну інфраструктуру України. Адміністратори назвали це «злочином проти свободи слова» та спробою «закрити роти» всім, хто «говорить правду» про події в Україні. Мовляв, факт блокування з боку ФБР підтверджує, що вони «на вірному шляху».

Втім насправді блокування цього сайту є важливим кроком у боротьбі з дезінформацією, а не обмеженням свободи слова. Замість надання «об'єктивної інформації», як це заявляють автори сайту, він займався маніпулюванням фактами, намагаючись виправдати агресію Росії проти України та дискредитувати дії західних країн, які підтримують Україну у війні. Дезінформація, яку поширюють подібні сайти, підриває міжнародну безпеку, розпалює ненависть і дестабілізує ситуацію.

Дії США спрямовані на захист правдивої інформації та запобігання впливу фейкових новин, які загрожують громадському порядку та безпеці. Блокування таких ресурсів допомагає зменшити вплив пропагандистських кампаній, що спрямовані на викривлення реальних подій і введення людей в оману.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись