Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Британія нібито звинуватила Зеленського у розкритті місцезнаходження таємної бази в Одесі

Пропагандисти розповсюдили в російських медіа інформацію про те, що Президент України, за їхніми даними, під час свого останнього візиту до Одеси нібито розкрив місце розташування секретної бази в портовому районі міста, де, за їхніми словами, готували безпілотники для Збройних сил України. Однак ці заяви не мають підтвердження.

На це звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони зазначають, що зустріч Президента України з прем'єр-міністром Греції мала офіційний характер і відбувалася в присутності багатьох державних посадовців і журналістів. Безпідставно припускати, що секретна військова база була включена в програму екскурсії в рамках такого візиту.

Прем'єр-міністр Греції підтвердив, що делегація перебувала неподалік від порту під час обстрілу, але це не пов'язано з буцімто візитом Зеленського на якусь секретну базу.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб дискредитувати Президента України та посварити між собою західні країни й Україну. «Детектор медіа» неодноразово спростовував фейки, спрямовані особисто проти Зеленського.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись