Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Благодійний український фонд шукає проповідника «ЛГБТ-пропаганди»

Таку інформацію поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які поширюють прокремлівську риторику. У повідомленнях пишуть, що український Благодійний фонд «Вільні» шукає людину, яка проповідуватиме «ЛГБТ-ідеологію». Автори повідомлення дописують, що працівники фонду нібито опублікували таку вакансію на українському сайті для пошуку роботи Work.ua. До публікацій додають фотодоказ — скриншот вакансії. Це — неправда. 

Фактчекери грузинського проєкту Myth Detector узялися аналізували кейс і з’ясували, що благодійний фонд не створював такої вакансії і не шукав жодного «ЛГБТ-проповідника». Про це вони написали на своїх сторінках у соціальних мережах. У постах організації наголошено, що основна мета вкиду — дискредитувати їхню діяльність. Фахівці також перевірили, чи справді вакансія існує на сайті для пошуку роботи, і не виявили її там. Найбільш імовірно, що скриншот скомпілювали за допомогою фотошопу.

Жодної  «ЛГБТ-пропаганди» просто не існує. У нашій рубриці «Новомова» ми пояснили, чому країна-терорист жахається розмаїття та плекає у своїх громадян винятково «традиційні цінності». Якщо коротко, то Москва показує, як належність до ЛГБТКІА-спільноти вважається чимось неприпустимим, таким, що дискредитує людину, або через що людину визнають  «неправильною». У споживачів пропаганди може сформуватися хибне враження, ніби все, що стосується ЛГБТ-осіб, містить негатив. Гомосексуальність така ж природна, як і гетеросексуальність. 

Російський агітпроп подає будь-які намагання України створювати толерантне середовище як пряму загрозу для людей. Нібито вони страждатимуть від засилля «содомії»,  за висновками Кремля, українців перетворюють на гомосексуалів. Жахи західної «гомодиктатури» та як Європа нібито впливає на Україну — ми описали у великому дослідженні про гомофобію в соціальних мережах. 

До речі, як Росія намагається захистити дітей від «небажаного впливу ЛГБТ», читайте тут. А яким чином вона ще й виправдовує своє вторгнення «ЛГБТ-навалою» — дізнайтеся в дослідженні за результатами аналізу меседжів упродовж року повномасштабного вторгнення.  

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись