Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Більше десятка солдатів ЗСУ нібито померли від невідомої шлунково-кишкової інфекції

Пропагандисти поширюють в анонімних телеграм-каналах інформацію, нібито «щонайменше 13 військових 123 бригади Збройних Сил України померли, і приблизно 80 перебувають у критичному стані після спалаху невстановленої шлунково-кишкової інфекції». Утім це - російський фейк, який неодноразово спростовував Центр протидії дезінформації при РНБО України. 

Санітарно-епідемічна ситуація в Херсонській області стабільна і контрольована. Спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь не зареєстровано. Додаткові перевірки інформації, проведені місцевими та національними органами охорони здоров'я, підтверджують, що жодних випадків масових захворювань серед військових або цивільних у Херсонській області зафіксовано не було. 

Поширення подібних фейків є частиною інформаційної війни, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні, підрив довіри до ЗСУ та створення паніки серед населення. Такий крок є стандартною тактикою пропаганди, яку використовує російська сторона для дискредитації українських органів влади. Мовляв, Київ нехтує справжніми проблемами та не думає про своїх військових. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись