Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українських дітей нібито «готують стати добривом»

Пропагандисти поширюють в польськомовних анонімних телеграм-каналах відео, де нібито український вчитель співає із дітьми пісню «Батько наш Бандера» у приміщенні, яке виглядає як шкільний спортзал. Вони стверджують, що це нібито є прикладом того, як українські діти зазнають «жахливої, отупляючої пропаганди» та як їх «готують стати добривом». Утім цей меседж є необґрунтованим і маніпулятивним.

Патріотичне виховання існує в багатьох країнах і є нормою для підтримки національної ідентичності та любові до своєї країни. В Україні, як і в інших країнах, діти навчаються історії, культурі та цінностям своєї нації, що є важливою частиною їхнього розвитку. Крім того, патріотичні пісні та традиції не є чимось унікальним для будь-якої країни світу. Українська система освіти відповідає міжнародним стандартам, які включають виховання громадянської свідомості та любові до Батьківщини, але також акцентують увагу на важливості прав людини, толерантності та демократичних цінностей.

Твердження про те, що українські діти піддаються «жахливій пропаганді», є частиною інформаційної війни і спрямоване на дискредитацію України. Це твердження не має конкретних доказів, а також є узагальнюючим і перебільшеним. Патріотичне виховання є звичайною практикою, і воно спрямоване на формування відповідальних громадян, а не на створення «добрива для родючих полів», як про це стверджують пропагандисти.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись