Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Бійці полку «Азов» вдаються до сатанинських обрядів

Таку інформацію поширюють прокремлівські медіа. Автори дописів на цю тему зазначають, що на день осіннього рівнодення 22 вересня «Азов» нібито проводив сатанинський обряд. До публікації росіяни додають украдені фотографії із соцмереж підрозділу. Втім це — фейк. 

Фактчекери проєкту «БезБрехні» у своєму матеріалі зʼясували, що щороку 22 вересня воїни полку вшановують памʼять загиблих. Це є традицією для бійців. Нічого сатанинського і забороненого під час цих заходів не відбувалось. Дні вшанування пам’яті загиблих є в більшості релігій світу. А багато звичаїв підрозділу повʼязано зі старовинними словʼянськими святами, тому для вшанування було вибрано саме день рівнодення. 

У такий спосіб російські медіа знецінюють та дискредитують захисників України. Ворог уже не вперше просуває наратив про сатанізм та нацизм полку «Азов», про що ми неодноразово писали раніше. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись