Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Науковці США підтримують ідеї Путіна

Про це розповідають російські медіа та анонімні телеграмканали з посиланням на слова експосла США в Росії Майкла Макфола. Це не так.

Насправді пропагандисти спотворили слова Макфола. В інтерв’ю для проєкту «UKRAINE NOW. Візія майбутнього» Макфол розповідав про те, що кліше російської пропаганди про «історичну єдність українського і російського народів» поширені серед громадян США. За словами Макфола підтримують ці тези у тому числі й деякі вчені та професори. Однак думку окремих науковців не можна трактувати як загальнопоширені переконання. Як пише StopFake, Майкл Макфол розповідав про те, що Росія використовує значні ресурси для поширення дезінформації на Заході й досить часто цивілізований світ не може знайти на це належної відповіді, хоча боротьба з російською пропагандою триває.

Російські ЗМІ не вперше поширюють вирвані з контексту цитати Макфола. Зокрема, раніше спотворили його слова щодо лобіювання інтересів України у США, та про те, що нібито оточення Володимира Зеленського бере участь у «схемах»   по закупівлі зброї.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись