Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Президент Бразилії рекомендував Зеленському здатися

Російські ЗМІ спотворили цитату Жаїра Болсонару, який заявив, що знає, як урегулювати воєнний конфлікт між РФ і Україною. Президент Бразилії анонсував телефонну розмову з Володимиром Зеленським і сказав, що рішення може бути схожим на те, як закінчилася війна між Аргентиною і Великою Британією у 1982 році. Подробиць політик не вказав, наголосивши, що поділиться думкою лише з президентом України.

Кремлівські ЗМІ написали нібито президент Бразилії говорить про капітуляцію Києва як рішення через згадку Фолклендського конфлікту. Тоді, у 1982 році Аргентина відмовилася від перемовин і вторглася на Фолклендські острови, які з 1833 року контролювала Британія. Конфлікт почався в квітні, а завершився в червні капітуляцією Аргентини, чиє військове керівництво дискредитувало себе. З 1983 року в Аргентині відновлено демократичний лад, а Фолклендські острови нині британські та перебувають під захистом британського війська. Тож, ототожнення Аргентини з Україною — є творчістю російських ЗМІ, а не висловом президента Бразилії. Дзвінок Зеленського та Болсонару має відбутися 18 липня. Детальніше на StopFake

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись