Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Сергій Стерненко нібито написав твіт, де назвав теракт 11 вересня 2001 року «покаранням від Бога»

Пропагандисти в анонімних телеграм-каналах стверджують, що український волонтер та активіст Сергій Стерненко нібито написав твіт, що теракт 11 вересня 2001 року в США є «кармою» та «покаранням від Бога» за повільні поставки зброї до України. Мовляв, під час теракту загинуло менше людей, ніж зараз гине українців через затримки у постачанні озброєння зі США. Втім це - фейк.

Немає жодних підтверджених джерел або доказів, що Стерненко, інші українські волонтери чи офіційні особи робили подібні заяви. Цитата є повністю вигаданою і не відображає реальні погляди українського суспільства або держави. Фейк використовує трагічні події 11 вересня, які є дуже чутливими для багатьох людей, особливо у США. Його метою є розпалювання ворожнечі та створення уявлення, що українці нібито підтримують або виправдовують терористичні атаки. 

США є одним із головних міжнародних союзників України, надаючи значну фінансову, військову і дипломатичну допомогу. Попри складні процеси логістики, підтримка США та західних країн була і залишається важливою для оборони України проти російської агресії. Усі подібні фейки спрямовані на те, щоб посіяти недовіру і підважити співпрацю між Україною та її західними партнерами.

Українське суспільство засуджує будь-які терористичні дії, і подібні заяви є неприйнятними для українців, які самі потерпають від насильства і терору з боку російської агресії. Цей фейк навмисно створений для того, щоб розділити Україну та її міжнародних союзників.

Цей фейк є частиною ширшої інформаційної кампанії Росії, яка спрямована на дискредитацію українських військових і волонтерів та намагання представити їх у негативному світлі. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись