Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Сергій Стерненко нібито написав твіт, де назвав теракт 11 вересня 2001 року «покаранням від Бога»

Пропагандисти в анонімних телеграм-каналах стверджують, що український волонтер та активіст Сергій Стерненко нібито написав твіт, що теракт 11 вересня 2001 року в США є «кармою» та «покаранням від Бога» за повільні поставки зброї до України. Мовляв, під час теракту загинуло менше людей, ніж зараз гине українців через затримки у постачанні озброєння зі США. Втім це - фейк.

Немає жодних підтверджених джерел або доказів, що Стерненко, інші українські волонтери чи офіційні особи робили подібні заяви. Цитата є повністю вигаданою і не відображає реальні погляди українського суспільства або держави. Фейк використовує трагічні події 11 вересня, які є дуже чутливими для багатьох людей, особливо у США. Його метою є розпалювання ворожнечі та створення уявлення, що українці нібито підтримують або виправдовують терористичні атаки. 

США є одним із головних міжнародних союзників України, надаючи значну фінансову, військову і дипломатичну допомогу. Попри складні процеси логістики, підтримка США та західних країн була і залишається важливою для оборони України проти російської агресії. Усі подібні фейки спрямовані на те, щоб посіяти недовіру і підважити співпрацю між Україною та її західними партнерами.

Українське суспільство засуджує будь-які терористичні дії, і подібні заяви є неприйнятними для українців, які самі потерпають від насильства і терору з боку російської агресії. Цей фейк навмисно створений для того, щоб розділити Україну та її міжнародних союзників.

Цей фейк є частиною ширшої інформаційної кампанії Росії, яка спрямована на дискредитацію українських військових і волонтерів та намагання представити їх у негативному світлі. 

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join