Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Manipulation Україна та Захід відповідальні за мінне забруднення територій

Кремлівські медіа розповідають, що нібито США, НАТО, ЄС та Україна спричинили мінне забруднення територій України й Росії. У повідомленнях посилаються на слова очільника російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтина Гаврилова. Він стверджує, що нібито «колективний Захід» порушує норми гуманітарного права. Це не так.

Ані Україна, ані її союзники не нестимуть відповідальність за вимушене мінування території України через повномасштабне вторгнення. Це визначено міжнародним правом, зокрема у статті 51 Статуту ООН. Як пише StopFake, на Всесвітньому саміті ООН у вересні 2005 року всі держави-члени ООН офіційно підтвердили що мають право на захист своїх громадян від геноциду, воєнних злочинів, етнічних чисток та злочинів проти людяності. 

Крім того, російська пропаганда вдається до маніпуляцій, стверджуючи, що Україні чи Захід мають стосунок до мінування російських територій. Від початку повномасштабного вторгнення українська армія захищає виключно територію України. За мінування російських територій відповідає виключно Росія.

У такий спосіб агітпроп чинить спроби виправдатись та перекласти відповідальність за війну та її наслідки на Україну та Захід. Раніше пропагандисти поширювали меседжі, що Україна — держава-терорист, а Росія прагне стати «безпечною гаванню» для всіх людей.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join