Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message США намагаються привести до влади в Туреччині нового «Зеленського»

Така теза з’явилася в російських пропагандистських медіа, а також в турецьких медіа, які поширюють меседжі, співзвучні з меседжами російської пропаганди. У повідомленнях ішлося про так званий «брудний план» США щодо приведення до влади в Туреччині «Зеленського». Тобто нібито маріонеткового президента, який виконуватиме всі накази своїх кураторів, як буцімто це робить український президент. Автори повідомлень стверджують, що в такий спосіб Вашингтон розв'язуватиме конфлікти з Москвою на всіх можливих фронтах.

На кейс звернули увагу аналітики проєкту EU vs Disinfo. Вони наголошують, що це повторюваний прокремлівський дезінформаційний меседж, який ставить під сумнів українську державність і суверенітет. У таких повідомленнях автори не надають жодних доказів на підтвердження тверджень, висунутих у контексті неспровокованого російського вторгнення в Україну.

Ця дезінформаційна заява намагається очорнити Президента України як маріонетку Сполучених Штатів і Заходу. 

Однак Україна є суверенною і незалежною державою з демократично обраним президентом і парламентом. Україна має дійовий уряд та економіку, вона є членом багатьох міжнародних організацій (наприклад, ООН, Рада Європи також учасником міжнародних угод). З більшістю країн Україна має двосторонні дипломатичні відносини.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join