Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росія поширює свою пропаганду попри заборони ЄС

Після блокування Євросоюзом головних пропагандистських каналів кремля — RT і Sputnik — окупанти знайшли нові шляхи поширення дезінформації, пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на АР.

Нью-йоркська фірма NewsGuard, що вивчає та відстежує дезінформацію, виявила 250 сайтів, які поширюють російську дезінформацію про війну. Частина сайтів раніше не мала явного зв’язку з РФ, частина — провела ребрендинг для маскування, а деякі видають себе за незалежні аналітичні центри чи агентства новин. Вони поширюють фейки про те, що українська армія підлаштувала смертоносні атаки проти РФ, що Володимир Зеленський підробляє появу на публіці, що українські біженці вчиняють злочини в Німеччині та Польщі тощо.

Пропагандистські матеріали RT і Sputnik публікують на YouTube, TikTok, Facebook та Instagram з інших облікових записів. Відеоконтент RT може з'являтися в соцмережах під новим брендом і логотипом.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join