Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Журналіст Time працював на американську розвідку, а вбили його українські військові.

Російські пропагандисти поширюють фейк, що вбитий в Ірпені американський журналіст видання Time Брент Рено працював на розвідку США та має досвід участі в операціях в Іраку та Афганістані. Насправді Брент Рено працював над проєктом TIME Studios про глобальні кризи біженців А в Ірпінь приїхав, щоб зняти репортажі про евакуацію населення з міста та сфотографувати наслідки російських обстрілів.

Попри підтверджені обставини обстрілу журналістів, Росія бреше, що американського журналіста вбили нібито «українські нацисти». Радник голови Офісу президента Сергій Лещенко сказав, що російська пропаганда ставить під сумнів статус Рено як американського журналіста, аби зменшити факт трагедії та вчергове оббрехати Україну. Центр протидії дезінформації додав, що цей випадок демонструє, що РФ робить все, щоб не допустити фіксації журналістами воєнних злочинів проти українського населення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись