Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський продав Україну західному фонду

Анонімні телеграм-канали, що поширюють проросійську риторику, повідомляють, що Володимир Зеленський продав Україну, уклавши угоду з американською компанією BlackRock. У повідомленнях ідеться, що відтепер ця компанія нібито володіє «найбільшими підприємствами України, які було “націоналізовано” в українських олігархів». 

На кейс звернули увагу фахівці Центру стратегічних комунікацій. Меседж виник на тлі новин, що український уряд почав співпрацювати з найбільшою у світі інвестиційною компанією BlackRock. Однак насправді йдеться не про продаж України західному фонду, а про цінну співпрацю, завдяки якій в майбутньому наша країна зможе залучати іноземні інвестиції для відновлення своєї економіки після перемоги. Але основні фінансові витрати візьме на себе Україна. Залучені кошти спрямують на розвиток сільського господарства, енергетики, інфраструктури, виробництва, інформаційних технологій.

Поширюючи цей меседж, пропагандисти намагаються дискредитувати українську владу в очах українців та ще раз наголосити, що Україна залежить від Заходу. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що Україна — інструмент Заходу для підриву російської державності.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись