Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Зеленський посоромився оголошувати війну

Проросійські телеграм-канали поширюють тезу, що світ та міжнародні організації не називають російське вторгнення в Україну війною, бо «Зеленський посоромився її оголошувати». Водночас президент України неодноразово називав вторгнення Росії в Україну — війною, натомість РФ намагається це заперечувати та використовує слова на кшталт «спецоперація», «рятувальна операція» (у межах якої російські окупанти обстрілюють об’єкти цивільної інфраструктури та вбивають мирних жителів) тощо.

Водночас теза, що інші країни не називають події в Україні «війною» теж неправдива. Зокрема, у пості наводять приклад посольства США в Україні, яке назвало війну — «конфліктом Путіна в Україні», натомість державний секретар США Ентоні Блінкен у своїх заявах неодноразово називав російське вторгнення війною та закликав її припинити.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись