Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський нібито готується розпродати українські території

Російські пропагандисти поширюють меседж, що запропонований Президентом України Володимиром Зеленським Законопроєкт про множинне громадянство — це підготовка до «розпродажу української території». Мовляв, українська влада надаватиме громадянство західним бізнесменам, щоб ті скуповували українську землю та підприємства і переправляли українські багатства в ЄС або США.

Ця інформація є неправдивою. Насправді законопроєкт покликаний надати можливість отримати українські паспорти, зокрема представникам діаспори, чиї предки залишили Україну під час різних хвиль еміграції. Також запропоновані зміни дозволять мати український паспорт іноземцям, що добровільно захищають Україну від російського вторгнення. Жодних преференцій для придбання українських активів законопроєкт не передбачає. Про це стверджують у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

У такий спосіб росіяни намагаються посіяти паніку серед українського суспільства та розколоти його. Варто зауважити, що в громадян країни-агресора не буде можливості отримати український паспорт. Раніше ми аналізували меседж, нібито Україна на економічному форумі в Давосі буде випрошувати нові воєнні кредити й продавати свої землі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись